Dit is Linksight

Wij bouwen aan een wereld waarin datadelen en privacy hand in hand gaan.

Grote uitdagingen los je alleen op door samen te werken. In grote datastromen liggen vaak oplossingen verscholen, maar elke afzonderlijke partij heeft maar een klein stukje van de puzzel. Kon je al die data maar in een grote database stoppen om te analyseren. Dat kan echter niet zomaar. Je gebruikt bijna altijd privacygevoelige of concurrentiegevoelige data.

Het is onze missie organisaties te helpen maximale inzichten en waarde uit hun datasamenwerkingen te halen, zonder daarbij gevoelige gegevens prijs te geven.

Wij maken Linksight

Linksight is een jong bedrijf, maar onze teamleden hebben al jarenlange ervaring met MPC en andere decentrale, cryptografische technologie.
 • Martine van de Gaar

  CEO & co-founder

  Martine weet hoe ze dingen gedaan krijgt. Als CEO komt haar brede ervaring bij grote organisaties goed van pas. Daarin is haar scherpe oog voor de behoeften van iedereen haar geheime wapen. Martine was projectleider van het TNO-project waarin MPC voor het eerst in Nederland op echte persoonsgegevens is toegepast.

  Alsof een start-up beginnen nog niet genoeg was. Met haar gezin met 3 jonge kinderen is ze ook nog verhuisd naar landelijk Bakel om een oud huis van onder tot boven op te knappen. Die kan ze dan wel vol kan hangen met haar eigen mozaïeken en schilderijen. Stiekem groot fan van Bob Ross.

 • Maarten Everts

  CTO & co-founder

  Het Linksight platform is Maarten’s geesteskind. Hij bedacht het concept, en schreef de eerste code. Als CTO is hij verantwoordelijk voor de technische roadmap. Daarnaast is hij assistant professor in toegepaste cryptografie aan de Universiteit Twente, waardoor hij de nieuwste academische resultaten direct kan benutten.

  Ook in z’n vrije tijd verliest Maarten zich in technologische vraagstukken. Hij is een echte maker. In zijn eigen thuis-lab in Zwolle ontstaat elk weekend wel weer een nieuw –soms bizar– project. Niet verrassend dus dat hij ook vaste bezoeker is van het Nerdland festival in België.

 • Theo Koster

  CCO

  Theo combineert ervaring uit de domeinen IT, marketing, commercie en draagvlakontwikkeling. Zijn focus is gericht op de praktijk: waar het rubber het wegdek raakt, daar ontstaat beweging, soms wrijving en zeker ook warmte. Het is de enthousiaste feedback van gebruikers die Theo motiveert. Zijn aandacht gaat dan ook uit naar de organisaties die datasamenwerkingen in de praktijk realiseren.

  Na een lang ziekteproces, met tegen alle verwachtingen in een genezing, blijven er onmiskenbaar sporen achter. De rook in het hoofd verdwijnt: langdurige relaties, boeiende gesprekken en wederzijdse betrokkenheid krijgen de voorrang, de rest volgt vanzelf. Buiten het werk om zet Theo zich in voor patiëntenparticipatie, als manier om iets terug te geven. En ondanks zijn (tot nu toe) vergeefse pogingen, blijft hij proberen zijn golfclubs en basgitaar tot hun recht te laten komen.

 • Victor Li

  Tech lead

  Victor is vanaf het eerste begin betrokken bij Linksight. Hij heeft brede kennis van computer science en cyber security, opgedaan bij FoX IT en TNO. Victor lost met veel plezier de grootste uitdagingen rondom privacy en security op.

  Sportief, dat is Victor vooral. Zo stond hij bovenop de Huaya Potosi in Bolivia (6088 meter). Dan zijn boulderen en squash wel een goede voorbereiding op de volgende uitdaging. Voor een trektocht door Patagonië waar Victor en zijn vriendin van dromen, bijvoorbeeld.

 • Gian Piero Dionisio

  Cryptographic engineer

  Gian Piero heeft een stevige wiskundige achtergrond. Hij is verantwoordelijk voor meerdere componenten van het Linksight platform, zoals de cryptografische MPC protocollen, onze governance service, en het systeem voor automatisch afdwingen van governance regels.

  Gian Piero hecht heel erg aan zijn privacy. We onthullen dan ook niets over zijn bezigheden naast zijn werk. Wat je wel mag weten is dat hij in Rome woont en werkt.

 • Matthijs Roelink

  Full-Stack Developer

  Matthijs is allround developer, hij werkt zowel aan de cryptografische protocollen als aan de gebruikservaring van het Linksight platform. In 2022 cum-laude afgestudeerd op een praktische toepassing van zero-knowledge proofs, kennis die zeer goed van pas komt bij Linksight.

  Matthijs is de helft van een tweeling. Drie anderen in Huize Roelink zijn dat ook. Computers zijn van jongs af aan zijn passie. Hij leerde zichzelf programmeren op een Commodore 64 (verrassend, gezien zijn leeftijd). In de weekenden een gamer en Formule 1-fan.

 • Jasper Sustronk

  Full-Stack Developer

  Jasper studeerde cum laude af op volledig homomorfe encryptie, en gebruikt deze state-of-the-art technologie bij het ontwikkelen van de nieuwste generatie Linksight protocollen. Hij is ook veel in contact met onze klanten en kan zo optimaal de vertaling maken van wensen naar mogelijkheden in de techniek.

  Grote kans dat je Jasper aantreft met hardloopschoenen aan, want op dit moment traint hij met zijn vriendin voor een marathon. Grote kans dat je hem ook niet tegenkomt, want hij werkt deels vanuit Uppsala in Zweden.

 • Joanne Pals

  Stagiair toegepaste wiskunde

  Joanne studeert Toegepaste Wiskunde in Delft en loopt haar stage bij Linksight. Ze houdt ervan haar oplossingen ook in code te programmeren. Bij ons bijt ze zich vast in een lastig wiskundig probleem: hoe voorkom je dat je door het combineren van geanonimiseerde databronnen toch individuen kan herleiden?

  Joanne is een echte boekenwurm. Als wiskundige houdt ze ook precies bij hoeveel ze leest: 200 boeken in 2022, vooral sci-fi en fantasy. Ze speelt ook graag spelletjes, en neemt soms zelfgebakken koekjes mee naar kantoor.

 • Pieter Verhagen

  Ambassadeur

  Pieter was als mede-oprichter bij het prille begin van Linksight betrokken. Door zijn jarenlange ervaring bij TNO als business developer voor data-sharing technologie weet Pieter als geen ander hoe je samenwerkingen tussen meerdere partijen opzet. Inmiddels is Pieter elders de volgende innovaties in de markt aan het zetten, maar is hij ook nog steeds als ambassadeur betrokken bij Linksight!

  Pieter is een sociaal dier die thuis in Rotterdam drie jonge kinderen coacht en op het hockeyveld een jeugdteam. Gelukkig kan hij na zijn eigen veteranenwedstrijd aan de bar even uitpuffen.

 • Ingeborg Mijling

  Board Advisor

  Organisaties (om)vormen voor de volgende fase, met inzet van relevante verdienmodellen en samenwerking met sectorpartners. Dat is de specialiteit van Ingeborg. Als Board Advisor is ze klankbord voor het management van Linksight, gebruikmakend van 30 jaar ervaring in medtech en ICT.

  Organisaties (om)vormen voor de volgende fase, met inzet van relevante verdienmodellen en samenwerking met sectorpartners. Dat is de specialiteit van Ingeborg. Als Board Advisor is ze klankbord voor het management van Linksight, gebruikmakend van 30 jaar ervaring in medtech en ICT.

 • Bekijk onze vacatures!

Innovated with TNO

Linksight is een TNO spinoff bedrijf. Het Linksight platform is door ons bij TNO ontwikkeld in samenwerking met marktpartijen. Wij hebben Linksight opgericht om dit platform als operationele dienst aan te bieden. Wij werken samen met TNO en andere kennispartners om de laatste inzichten uit de de cryptografie te vertalen naar nieuwe mogelijkheden in ons product.